Jantokia
Izarra Ikastetxean, egunero egiten dugu lan elikadura osasuntsu, segurua eta pertsona bakoitzaren beharretara egokitua eskaintzeko. Gure menu guztiak Ausolanek diseinatzen ditu. Elikagai horien lehengaiak Ausolanek hornitzen ditu, baina janaria eskolan bertan prestatzen da, Hezkuntza Saileko sukaldariek egunean bertan egiten dute.
Gure menu guztiak elikadura-segurtasunaren eta kalitatearen araudia betetzen dute, eta elikadura osasuntsua, inklusiboa eta iraunkorra eskaintzeko konpromiso sendoarekin egiten dira.

Lau menu mota eskaintzen ditugu:
🥗 Oinarrizko Menua (Basala): Oinarrizko menua gure menu estandarra da. Elikadura behar orokorrak betetzeko diseinatuta dago eta elikagai askotarikoak eskaintzen ditu.
🌿 Menu Begetarianoa: Menu begetarianoak haragia eta arraina baztertzen ditu, baina landare-jatorriko proteinak jasotzen ditu, hala nola lekaleak, arrautzak, esnekiak…
🐟 Menu Begetarianoa + Arraina: Menu begetarianoa + arraina aukera egokia da haragia baztertzen duten baina arraina jaten duten pertsonentzat.
🐓 Txerririk Gabeko Menua: Txerririk gabeko menua kultura- edo erlijio-arrazoiengatik txerrikia edo haren eratorriak jaten ez dituzten pertsonentzat egokitua dago. Elikagai horiek beste proteina-iturri batzuekin ordezkatzen dira: oilaskoa, indioilarra, lekaleak edo arraina.
⚠️ Dieta Bereziak (Alergiak eta Intolerantziak): Dieta berezi pertsonalizatuak eskaintzen ditugu, beharrezko alergenorik gabe eta segurtasuna eta dibertsitatea bermatuz.
📜 EAEko jantokietako araudia
🍽️ Menuak
Comedor
En Izarra Ikastetxea trabajamos diariamente para ofrecer una alimentación sana, segura y adaptada a las necesidades de cada persona. Todos nuestros menús están diseñados por Ausolan. Las materias primas de estos alimentos son suministradas por Ausolan, pero la comida se cocina en la propia escuela, las cocineras y cocineros del Departamento de Educación la hacen el mismo día.
Todos nuestros menús cumplen con la normativa de seguridad y calidad alimentaria y se elaboran con el firme compromiso de ofrecer una alimentación sana, inclusiva y sostenible.

Ofrecemos cuatro tipos de menús:
🥗 Menú Básico (Basala): El menú basal es nuestro menú estándar. La alimentación está diseñada para cubrir las necesidades generales y ofrece alimentos variados.
🌿 Menú Vegetariano: El menú vegetariano excluye la carne y el pescado, pero recoge proteínas de origen vegetal como legumbres, huevos, lácteos…
🐟 Menú Vegetariano + Pescado: El menú vegetariano + pescado es una opción adecuada para las personas que rechazan la carne pero comen pescado.
🐓 Menú Sin Cerdo: El menú sin cerdos está adaptado para personas que por razones culturales o religiosas no comen cerdo o sus derivados. Estos alimentos se sustituyen por otras fuentes de proteínas como pollo, pavo, legumbres o pescado.
⚠️ Dietas Especiales (Alergias e Intolerancias): Ofrecemos dietas especiales personalizadas, sin los alérgenos necesarios y garantizando la seguridad y diversidad.
📜 Normativa de los comedores de la CAV
🍽️ Menús